torsdag 10. desember 2009

Litt av julebakste er bokstavelig talt "i boks" :-)

Jepp, bare se her: Deilige brune pinner - eldstefrøknas favoritt :-)
Mellomstemann's favoritt er sandnøtter - eller gaffeltrykk-kaker som han kaller dem....
Og her er de voksnes favoritt: kransekakestenger - dobbelt nam nam.....
Må jo tilstå at jeg ikke har bakt alle selv da.... Jeg og mamma ble enige om å bytte litt kaker. Da skulle hun bake sandnøtter og brune pinner til meg, og så skulle jeg bake kransekakestenger til henne! Dermed er 3 slag ferdige allerede :-)
Har bestemt meg for ikke å bake så mye, det blir ikke spist så mye kaker her i jula... Så alle ungene fikk velge seg ett slag hver; de to elsdte valgte som sagt sandnøtter og brune pinner, og minstefrøkna ville ha pepperkaker! Det skal vi bake nå på søndag....
I tillegg så har jeg fått smultringer :-) Så her blir det "bare" seks slag i år....
De kransekakestengene er alldeles nydelige, de blir alltid seige og går ned på høykant her....
Vil du ha oppskrift sier du??? Ok, her er den:
Kransekake
500gr mandler (skold ev. halvparten og la de tørke til dagen etter)
500gr melis
4 eggehviter
Mal mandler og blan det med melis. Ha oppi melisen og eggehvitene, rør det sammen til en deig. Pakk deigen inn i aluminiumsfolie, legg de inn i en kald ovn og sett ovnen på 100gr. La deigen ligge der i en time. Avkjøl deigen. Nå kan deigen oppbevares inntil 3 døgn i kjøleskapet.
Jeg bruker alltid å la den ligge natta over jeg.
Nå kan du velge sev om du vil bruke kransekakeformer, eller bare trille ut stenger slik jeg har gjort. Stek de på 200gr i ca 10 minutter.
oppbevares i fryseren!
Lykke til!

1 kommentar:

Linn sa...

Saa masse deilig kaker dere har!! og flotte adventkaldendergaver ogsaa! Jeg har virkelig faatt opp oeynene for vikingarn, og det du har faatt er kjempeflott! Ha en god desember!